For å få mest mulig ut av aktivitetene og spørsmålene på Filosofiiskolen.no, bør du gjøre deg kjent med filosofisk samtalemetode.
Close Gå til Metode

Hvordan kan vi beholde håpet?

Vi rystes i disse dager av fortellinger fra krigsherjede områder, og det kan være vanskelig å sortere og fordøye alle inntrykkene. Samtidig går hverdagen videre for de av oss som ikke er direkte rammet. Vi blir lett litt bedøvet eller døve for nyheter om krig og katastrofer. Hvordan påvirker nyhetene vårt syn på mennesket, på verden og på framtiden? Hva tenker barn og ungdom om det som skjer?

Å gi rom for dialog om aktuelle hendelser kan åpne opp for refleksjon om eksistensielle spørsmål. Hvordan kan vi for eksempel bevare håpet og troen på mennesket i møte med det som fremstår som ondskap satt i system? Hvilke dilemmaer står vi som mennesker oppe i når vi blir satt på prøve av vold, tilfeldige ulykker eller undertrykkelse?

Noen enkle innganger til filosofisk samtale finnes her på filosofiiskolen.no. For eksempel finnes det i fanen «Håp» aktiviteter og refleksjonsspørsmål som kan sette i gang tanker om hva håp egentlig er, og hva det betyr for oss i livet. Kan vi styrke hverandre til å bevare håpet?

Og hva er egentlig ondskap? Finnes det onde mennesker eller bare onde handlinger? Se våre filosofiske aktiviteter under fanen “ondskap”.